3-3-2021 —
Hoewel de problematiek in Den Haag ten gevolge van de coronacrisis relatief meevalt, moet er in de toekomst stevig worden gebouwd. Toen corona in ons leven kwam werd verwacht dat de woningmarkt een crisis zou gaan meemaken die vergelijkbaar zou zijn met het jaar 2008/2009. Toch is er geen sprake van gekomen. Zowel de verhuur als verkoop is niet sterk afgenomen. Alleen op het gebied van expats is de vraag een stuk afgenomen. Toch verwachten een aantal experts dat er de komende jaar veel woningen bijgebouwd moeten worden.
Hoe moet dat dan met stikstof?
Door de stikstofcrisis - we waren hem bijna alweer vergeten - heeft de bouw een tijdje stil gestaan. Dat terwijl er vanuit de politiek duidelijk is gemaakt dat er veel extra woningen nodig zijn. Het woningtekort in de stad Den Haag is al jarenlang aanwezig, vandaar dat het Central Innovation District nog steeds volop in ontwikkeling is. Het gebied tussen de drie grote stations van Den Haag blijft volgebouwd worden met hoogbouw. Den Haag heeft nou eenmaal niet zoveel mogelijkheden meer om uit te breiden. De randgemeente en de Noordzee beperken de opties. Alleen hoogbouw blijft eigenlijk mogelijk
Andere eisen aan huizen
En dat is apart, want door corona hebben veel mensen het besef gekregen dat de ruimte in hun huis belangrijk is. Iedereen wil eigenlijk een tuintje in plaats van een balkon. Het is daarom ook dat de Vinex-wijken in Den Haag erg in trek zijn. Denk bijvoorbeeld aan Leidschenveen en Wateringse Veld. De vraag naar de woningen hier is immens. Ook nieuwe projecten krijgen heel veel aanmeldingen. Nieuwbouw is populair, mede doordat het bij nieuwbouw makkelijker is om te voldoen aan de strenge duurzaamheideisen. Er is genoeg te doen in Den Haag de komende tijd dus. Ben je benieuwd naar het woningaanbod van Lex Van Leeuwen? klik dan hier.
Bron: Vastgoedjournaal